Műkörmös anyagok kezdőknek

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a kezdőknek való Crystal Nails műköröm kellékek rendkívül jól megállják a helyüket, mint hogy a 2009-es, 2010-es MOSZI Országos tanulóbajnokságokon szinte minden kategóriában Crystal Nails alapanyagokkal született győzelem. Természetesen a felkészítő tanárok és a tanulók tehetsége is kiemelkedő volt.

 

Műköröm TIPKezdő műkörmösöknek már az alapképzésen is olyan anyagok kerülnek összeválogatásra, amik megkönnyítik a tapasztalatok hiányában történő munkát, biztonságosabbá teszik azt, tapadás, a vendég kímélete és a körmök tartóssága szempontjából is. Ezen kívül fontos, hogy jó formájú, szép körmök készülhessenek már a kezdők keze alatt is.

A 2009-ben megMűköröm sablonjelent új Crystal Nails tippekkel már sokkal szebb körmöket készíthet bárki. A Crystal Nails klasszikus, két színnel nyomott skálájú, nagyon könnyen használható és jól tapadó sablonjával könnyen készíthetők bármilyen körömformához alakított műkörmök, lapos körmök, óraüveg körmök és az egyéb köröm-deformitások esetén is.


Műköröm építő zselé
A Builder Clear I átlátszó építő zselében lévő savtartalom a kezd
őknél még bizonytalan előkészítés miatti felválási problémák ellen, és amiatt került, mert ők még nehezebben állapítják meg kik a problés körmű vendégek (nedves-izzadt tenyér, vizes körmök). Ez az építő zselé sűrű azért, hogy a kezdők könnyebben húzhassák meg a C íveket, és az anyag ne folyjon el a lassabb munka folyamán. Ez a zselé egy picit puhább anyagú, a puhaságából következően a kezdőknél még gyakran előforduló felületi egyenetlenségek még könnyebben eltűntethetők a reszelővel. Figyelembe kell venni azonban ennél a zselénél (Builder Clear I), hogy a speciális összetétele miatt a szokásosnál több ragacsos réteg keletkezik rajta, így francia köröm készítésekor - ahhoz hogy a fehér építő zselé ne csússzon meg rajta – érdemes a ragacsos réteget kitörölt ecsettel egy mozdulattal részben letörölni a fehér zselé felhelyezése előtt. 

Zselés ecset


Kezdőknek kisebb ecseteket javasolunk, porcelánnál még a 6-os méretet, de már természetesen a legjobb szőrből (Kolinsky) készült ékszerecsetet, zselénél a 4-es ecsetet, illetve ügyesebb kezűeknek már a 6-osat. A kezdők érdekeit szolgálja szintén az ecsetes ragasztó rendkívüli gyorsasága és erőssége, ami a tippragasztást gyorsítja a kezdetekben amúgy is lassú munka során.

Xtreme White Zselé


A francia műkörömhöz a kezdőknek javasoljuk a nagyon jól kontrollálható, fél éve megjelent Xtreme White építő zselét, vagy esetleg a 2009-ben teljesen megújult kicsit lágyabb Builder White II fehér építő zselét (ami árban kedvezőbb az Xtreme változatnál). Ezekkel a fehér építő zselékkel - sok más építő zselével ellentétben - sokkal határozottabb mosolyvonalat lehet kihúzni már gyakorlat nélkül is.

A kezdőknek azt javasoljuk, hogy jussanak el az összes Crystal Nails alapanyag biztos használatának megismeréséhez úgy, hogy szépen lassan egyenként végigjárják az összes továbbképzést (vagy majdnem mindet, most 18 féle van). Ha biztos jövőt akarnak, ez a folyamat soha sem fog véget érni, nálunk mindig lesznek újabb és újabb képzések, ahogyan a szakma, a világunk és a divat is mindig megújul.