A hagyomány folytatódik a legújabb trendekkel – Crystal Nails Körömtábor Fekete Zsuzsival

2018-07-02

Szeptemberben a Crystal Nails ismét megrendezi a szakma egyik legrangosabb eseményét, a Körömtábort. Fekete Zsuzsival, a márka vezető oktatójával és egyben a tábor egyik fő szervezőjével beszélgettünk a körmös szakmáról, kihívásokról, trendekről, magánéletről és családról.

 
Mikor rendeztétek meg Crystal Nails színekben az első Körömtábort, ami úttörő kezdeményezés volt?
Az első Körömtábor 2007-ben volt, ha jól emlékszem.
 
Mi volt a célotok vele?
Elsődleges célunk volt, hogy egy rendkívül magas szintű és átfogó továbbképzést szervezzünk,ami a maga idejében egyedülálló volt.Hogy olyan élményeket adjunk mind szakmailag,mind emberi kapcsolatok vonatkozásában,ami felejthetetlenné teszi az egészet.
 
Ki találta ki? Honnan jött az ötlet?
Misi Angelikával, a Crystal Nails oktatási vezetőjével közösen találtuk ki. Az előző évben részt vettem egy teljesen más jellegű,személyiségfejlesztő táborban,ahol nagyon értékes emberi kapcsolatokra tettem szert. Ennek kapcsán jutott az eszembe, hogy a körmösöknek is szervezhetnénk hasonlót, ahol lenne lehetőségük találkozni egymással, amiből mindannyian sokat profitálhatnának.
 
Mi változott az elmúlt években a tartalom, a helyszín és a résztvevők tekintetében?
A tartalom nem nagyon változik. A lényeg mindig ugyanaz. Szakmailag a lehető legmagasabb szintű, átfogó, mindenre kiterjedő képzést kapják a tanulók, a legjobb oktatóktól. A helyszínek többnyire Balatonon voltak, Lellén és Földváron, két alkalommal Budapesten is megszerveztük, de a balatoni helyszínek- úgy tűnik – a legkedveltebbek. Voltak táborok, amiket kifejezetten a frissen végzett vagy újrakezdő kollégáknak szántunk; voltak, amiket kezdő és haladó kollégáknak egyaránt és természetesen voltak olyanok is, ahová kifejezetten a már magasabban kvalifikált kollégákat vártuk.
 
Idén hányadik Körömtábort rendezitek meg és kiket vártok ide?
2018-ban 11.alkalommal kerül megrendezésre, s kezdőtől a haladóig mindenkit várunk, aki fejlődni szeretne,hiszen a tananyagot úgy állítottuk össze,hogy az egyszerűbb szalonban alkalmazható építésektől,díszítésektől kezdve,a magasabb szintű,művészi kivitelű munkákat is elsajátíthatják a tanulók.
 
Milyen tematika mentén és mit sajátíthatnak el a résztvevők? Miért éppen ezt a tematikát állítottátok össze?
Idén is úgy állítottuk össze a tematikát,hogy a tanulók a legújabb trendeknek megfelelő körömépítési és díszítési technikákat sajátíthassák el.Építésben a legújabb modern,ámde hordható,szalonban jól alkalmazható technikák és formák  lesznek porondon. Mindhárom anyagcsoporttal megtanulhatják a tanulók ezeket a formákat. Díszítésben is hasonlóképpen. Olyan festési,díszítési módokat tanítunk,amik trendalkotóak,mindemellett könnyedek és szalonban jól alkalmazhatóak. Pl.Crazy Ombre,Matt Magic, Plastellin, és még sok más érdekes és izgalmas technikai megoldás arra,hogy vendégeink elégedetten távozzanak a szalonból.Mindenképpen törekszünk a tananyag összeállításánál arra,h a tanulóink használható,értékes tudást kapjanak és ezáltal profitálni tudjanak belőle a szalonmunkájuk során.
 
A Körömtáborban szerzett tudást hogyan tudják a kollégák a szalonmunkájuk során hasznosítani?
Azt gondolom,hogy a körmös  kollégáknak minél szélesebb körű ismeretei vannak,annál több vendéget tudnak kiszolgálni és aki nagyon sok vendéget tud kiszolgálni,az több pénzt kérhet a munkájáért.A tudás a legnagyobb érték a mi szakmánkban.

Kik lesznek idén az oktatók?
Sebestyén Ágnes,Újvári Barbara, Drozdik Melinda, Sikari Edina és jómagam.

Milyen bizonyítványt kapnak a résztvevők?
A táborban nem kötelező a vizsga.Egy lehetőség viszont arra, ha szeretne a kollégavisszacsatolást kapni a jelenlegi tudásszintjéről.Különböző szintű minősítéseket lehet szerezni:Basic,Technikus és Mester.
 
 
Hogyan áll össze a részvetők egy napja a táborban?
Szállásunk és egyben az oktatás is egy gyönyörű, Balaton parti wellnesshotelben lesz. A közös munkát minden nap 9-kor kezdjük. Az oktatás során az oktató elmagyarázza, megmutatja, táblarajzokon keresztül is ismerteti az adott technikát, amit aztán a tanulók az oktatók segítségével gyakorolnak az asztalaiknál. Az oktatási napok igen intenzívek, este 6-8 óra között fejeződnek be,de azért egy jó ebéd és vacsora erejéig pihenésre is van lehetőség. A jó hangulat érdekében minden nap rendezünk egy kis játékos csapatvetélkedőt is. A táborban profi operatőr és hangosítókolléga segíti a munkánkat, akik megteremtik a tökéletes képi és hangélményt.
 
Hogyan lettél oktató és bajnok? Mi vonzott ebben a szakmában?
Először bajnok lettem, majd oktató. Mivel úgy éreztem,hogy az átlagosnál és megszokottnál kicsit magasabb minőségű munkára vagyok képes,elkezdtem versenyezni.Először hazai versenyeken mérettem meg magam, majd ahogy egyre feljebb kerültem a ranglétrán, külföldi versenyeken és nyertem sok-sok érmet és tapasztalatot. A szakma felfigyelt rám és egyenes út vezetett az oktatáshoz.Persze az,hogy valaki ügyesebb szakember az átlagnál, még nem jelenti azt,hogy jó oktató is.Ezt is meg kellett tanulni.Az oktatás egy külön műfaj. Olykor nagyon nehéz,de rendkívül hálás feladat. Azt hiszem, ebben teljesedtem ki igazán,ez vagyok Én!
 
Mennyire tudod az oktatást és a magánéletet, a családi életet egyensúlyban tartani?
Mivel az oktatás nagyon sok utazással jár, nagyon nehéz összeegyeztetni a családdal.Nagyon nagy áldozat,amikor távol vagyok a családtól. Ezt csak akkor lehet megtenni,ha olyan párja van az embernek,aki partner ebben és segíti a munkáját. Ezért nagyon hálás vagyok a férjemnek,mert ő mindent megtesz annak érdekében,hogy ez jól működjön és nagyon komoly háttérországom.
 
Szét tudod a hétköznapjaidat választani, hogy mely időt töltöd a családoddal és melyet az oktatással, a tanulóiddal?
Igyekszem az utazós munkáimat leredukálni heti max.3 napra.A szalonmunkára,illetve az egyéb feladatokra 2 napot szánok és lehetőség szerint a hétvégét a családdal töltöm.
 
Mit javasolsz, hogyan induljon el ma egy lelkes fiatal, aki szeretne nagyon jó körmössé válni? Mit és hol tanuljon és hány év alatt sajátíthatja el a kiváló tudást?
Kezdő kollégáknak javasolom, ha szeretnének kiváló szakemberré válni, törekedjenek mindenben a lehető legjobb teljesítményre. Álljanak kellő alázattal a szakmához és tartsák mindig észben, hogy NINCS "MEGÉRKEZTEM ÁLLAPOT”. Ez azt jelenti, hogy csak akkor lehet valaki jó szakember,ha folyamatosan képezi magát.Az anyagok,a technikák,a trendek mindig változnak,így folyamatosan fejlődni ,tanulni kell.Én magam 24 éve tanulója vagyok ennek a szakmának és még most sem érkeztem meg.

Köszönjük az interjút Fekete Zsuzsinak!

Kapcsolódó Szakcikkek, publikációk

Portalanítás

A műkörmös szakma innovációjával egyidejűleg előtérbe került az egyre körültekintőbb és...

Részletek

Feltankoltál?

Az év végi hajrá küszöbén teljesen jogos a címben feltett kérdés. Az utolsó lehetőséged...

Részletek