Hogyan igazodjunk el az erősítő Base Gel-ek világában?

2021-09-13

Akit régóta a szakmában van már, tudja, hogy az elmúlt évek során teljesen átalakult a műkörömépítés folyamata a szalonmunka során.

 

Hogyan igazodjunk el az erősítő Base Gel-ek világában? 

 

Akit régóta a szakmában van már, tudja, hogy az elmúlt évek során teljesen átalakult a műkörömépítés folyamata a szalonmunka során. Sok évvel ezelőtt mindenki építőanyagot viselt a kézen, hiszen ez az egy megoldás létezett a tartós körmök elkészítésére. A géllakkok körülbelül 10 évvel ezelőtti megjelenése nagy változásokat hozott a lehetőségek terén, de igazán tartós megoldást az első években valójában nem nyújtottak, pedig rengeteg vendég örömmel fogadta a sokkal természetesebb hatású körmöket. Az igazi átütést akkor értük el, mikor megjelentek a piacon a lehető legerősebb tapadású alapozó-erősítő anyagok! Ezek ecsetes kivitele gyorsabbá tette a munkát, a körmök gyönyörű, természetes küllemet kaptak, és a viselőik heteken át élvezhették őket, hiszen legalább olyan tartósnak bizonyultak, mint építőanyaggal készített társaik. Jelenleg már 3 féle szupererős anyag közül is választhatsz: a Compact Base Gel család, a Sens Base termékek és a legújabb Elasty Hardener Base is segítségedre lesz a munka során! Nézzük mik az alapvető különbségek közöttük, melyiket mire használjuk! 

 

Sokak kedvenc anyaga, a Compact Base Gel Clear, mint ahogy neve is sugallja sok lehetőséget rejt magában!

Használhatjuk alapozásra porcelán technika kivételével minden anyagcsoporthoz, tehát klasszikus géllakk technika esetén, zselés építés vagy töltéskor, és még akrilzseléhez is, extra tapadás kialakításához. A Reverse tipes technika mindenképpen alapozás igényel, kitűnő hozzá A Compact Base Gel. Ezenkívül alkalmas modern géllak technikához a természetes köröm megerősítésére is. Ez az alapozó és erősítő anyag azonban már 6 árnyalatában elérhető, így különböző hatásokat tudunk létrehozni segítségükkel!

 

Két teljes fedést adó szín a Cover Pink és a Cover Rose árnyalata. A Cover Pink francia alapként a lehető legjobb választás, a fehér vég csodálatos kontrasztot ad vele, és a végeredmény valóban olyan, ahogy mindenki megálmodja a francia körmöket! Javasolt hozzá a Flexi French rugalmas fehér használata, állaga és színe miatt is könnyen kedvenccé válik! A Cover Rose egy világosabb szín, mely nagyon hasonlít a népszerű 3S42-es 3Step CrystaLac színéhez, ami a tökéletes rózsaszínes nude szín. Ezzel az anyaggal így tulajdonképpen az erősítéssel együtt megkapjuk a csodás színt is, így ha a vendég késik véletlen az időpontjáról, akkor sem leszünk bajban! Mindkét Cover árnyalat jó alapot ad mindenféle díszítések, festések alapjaként, de önmagukban is előszeretettel viselik őket szép színűk miatt. Ezek alá az erős fedést biztosító színek alá érdemes a Clear anyaggal alapozni! Egyrészt azért, mert ha következő alkalommal színcserére kerül sor, akkor reszeléskor legyen egy védőréteg a természetes körömlemezen, másrészt pedig amiatt, mert a pigmentáltságukból kifolyólag a tapadásuk nincs olyan erős, mint az áttetsző társaiknak. Ez szinte minden erősebben pigmentált anyagra igaz, hiszen a körömágyhosszabbító zselé, de még a Refill-ek alá is teszünk alapot, ne felejtsük el hát a teljesen fedő Compact-oknál se! 

 

A Translucent Nude, a Milky White és a Milky Rose színek áttetsző, úgymond félig fedő  árnyalatok. Előbbivel gyönyörű a baby boomer, és a legtermészetesebb nude árnyalat hozható létre vele a körmön, utóbbiak pedig a mindenki által imádott latte hatású körmökhöz nyújtanak tökéletes választást. Gyönyörű hatások érthetőek el, ha ezeket a kissé áttetsző színeket Glam Glitterrel, vagy Crystal Flake porokkal kombináljuk!  Két teljes fedést adó szín a Cover Pink és a Cover Rose árnyalt.

 

 

Ha úgy érezzük, hogy a sima Compact Base Gel Clear bizonyos alkalmakkor, például nyári melegben kissé hígabb, mint amellyel kényelmes a munka, akkor érdemes váltani ilyenkor a Compact Base Gel Plus-ra. Ez minden tulajdonságában megegyezik a sima Compact Clear-rel, de míg az picit lágyabb, a Plus verzió kicsit sűrűbb. Óriási különbség nincsen közöttük, így mindkettő a közepesen sűrű anyagok közé sorolható, melyek a legjobb munkatempót biztosítják, de éppen annyival sűrűbb a Plus, hogy kiküszöböljük a forró napok adta elfolyásos gondokat. 

 

A szuper base-ek legújabb tagja az Elasty Hardener Gel, mely erősítő és ecsetes építő zselé egyben. Lehet vele vékonyan alapozni géllakk, zselé és akrilzselé esetén egyaránt, hogy igazán erős tapadást kapjunk. Köröm erősítésre is alkalmazhatjuk, a természetes körömre C-ívesen felvihetjük modern géllakk technikával. Segítségével a saját köröm hosszúra növeszthető, hiszen tartós és erős bevonatot ad. Használhatjuk köröm korrekcióra kézen és lábon egyaránt, de építhetünk is vele! Alkalmazhatjuk akkor is, ha csak egy picit szeretnénk meghosszabbítani a körmöt, de az anyag kialakított vastagságától függően akár S-M méret is kialakítható vele. Sablonos építés során kis mértékben hajlítani is lehet. Állaga közepesen sűrű, mely a szalonmunka során a legideálisabb, hiszen gyorsabban tudunk dolgozni vele. Ezt segíti elő az is, hogy az anyag önterülő, bármely helyzetben használjuk, teljesen sima felületet biztosít. Ebből kifolyólag köröm erősítésekor köztes reszelés nélkül, közvetlenül rávihető a szín, így a töltések ideje nagy mértékben lerövidül. Építés esetén is inkább a végleges forma kialakítása miatt kell reszelni, hiszen a felület szépen kialakítható, így ha kell is, minimális mértékben szükséges reszelése. A vele készült körmök ellenállónak, erősek és rugalmasak, teljesen természetes érzetet biztosít viselőjének. Ám nem csak a technikai lépéseknél tudjuk sokoldalúan alkalmazni, hanem a díszítésekben is! Minden beépíthető díszítő elem használatánál segítségünkre lesz, legyen az Nailfetti, Glam Glitter vagy cukorpor, bármely flitter. Jól terül, könnyedén körülöleli ezeket a rugalmatlan díszítő elemeket, és segít az egységes felület kialakításakor. Érzékenyebb, kevésbé ellenálló díszítők extra zárására is bevethetjük fényzselé alá, például ChroMirror poroknál, akvarell festéskor, vizes matricákkal való díszítéskor. Jó tapadásaú, rugalmas, erős anyag lévén a felületre rögzíthetőek vele kövek, szórógyöngyök, de még a Glam Selection fémdíszei is.  Nincs olyan munkafázis, amikor ne tudnánk elővenni az Elasty Hardener Gel-t!

 

Hardener Sand segítségével a Compact Base Gel és az Elasty Hardener Gel is tovább erősíthető, csak szórjuk bele egyszerűen kötés előtt az alaprétegbe a port, ezután vihetjük fel az erősítő réteget. Ha sablon nélküli korrekciót szeretnénk végrehajtani, akkor nagyobb mennyiségű port keverhetünk az anyagba, majd rétegezve pótolhatjuk a hiányzó részt. 

 

Ha pedig valami igazán extrára a vágyunk, akkor válasszuk a Sens Base Gel-ek valamelyikét! Ezekkel az anyagokkal tulajdonképpen bármit megtehetünk: alapozó, erősítő és építő zselé egyaránt, így minden korábban felsorolt technikai funkcióra alkalmazható, de különlegessége az állagában rejlik! A közepesnél picit sűrűbb Sens Base Gel-ben sok apró selyemszál található, mely nem csak hihetetlen erősséget ad, de elképesztő mértékben segíti a vele való munkát egyaránt. Már az ecset kiemelésekor érezhetjük: van valami olyan ruganyosság az anyagban, ami szinte önálló munkára készteti azt! Az önterülés egy teljesen új szinte tapasztalható, a felületre felvitt anyag kis irányítással szinte magától ívbe rendeződik, és tovább a helyén marad, nem ereszkedik oldalra csak hosszabb idő után, és sokkal kevésbé folyik be a sáncokba. Aki a modern géllakk technika szerelmese, annak biztosan álom lesz vele a munka! Kis felületen is könnyedén alkalmazható, nem folyik olyan könnyen el, így a mini körmökön is stresszmentesen tudunk dolgozni, hiszen sokszor ezeknél a típusoknál a bőr szinte anyagmágnesként működik! Felválási probléma esetén is érdemes erre az anyagra váltani, különlegesen tartós még problémás esetben is. Hosszabb köröm betöltésekor sem kell feltétlenül építő anyag után nyúlni, hiszen egyrészt állaga lehetővé teszi nagy felületen egy lépésben való alkalmazását, illetve a selyemszálak biztos erősséget adnak a körömnek. A Clear mellett már két gyönyörű színben elérhető, melyek ugyanolyan szuper tulajdonságokkal rendelkeznek mint az átlátszó anyag: Cover Pink mely egy rózsaszínes nude és Cover Peach mely egy barackosabb, melegebb nude árnyalat. Érdekességük, hogy annak ellenére, hogy szépen fedő, pigmentált mindkét szín, mégis ugyanolyan biztos tapadásuk van, mint az átlátszó anyagnak, így ezek használatakor elhagyható a Clear alapréteg, hacsak nem a természetes körömlemez reszeléskor való védelme a cél. A nude színekkel gyönyörű Baby Boomer és francia körmöket készíthetünk, de önmagukban, vagy díszítések alapjaként is szépen mutatnak. A Cover Pink árnyalat különlegessége, hogy szabad szemmel szinte alig észrevehető mikro glittereket tartalmaz, így még ragyogóbb a színe. A Sens Base Gel egyedisége a selyemszálakból fakad, minden kiemelkedő tulajdonsága ebből származik, viszont bizonyos esetekben kevésbé hasznosak: csillogó díszítések felületen könnyen kirajzolódnak a szálacskák, így beépíthető díszekhez és felületi fedésekhez/rögzítésekhez válasszunk selyemszál mentes anyagot, mely lehet a korábban említett két base valamelyike, de akár a Gem Glue Gel is. 

 

Bármelyik Base Gel-re is esik választásod, biztos, hogy vendégeid imádni fogják a vele készült körmöket, gyors elkészítésüket és tartósságukat egyaránt!

 

Írta: Méhész Alexa

Kapcsolódó Class Of Crystal Nails

Tiszta eszköz, nyugodt vendég

2022-01-25

Bizonyára te is emlékszel arra az okj-s tanórádra, amikor a fertőtlenítésről tanultál.

Részletek

Melyik ecsetet válasszam?

2021-11-22

Egy műkörömépítőnek munkája során rengeteg különböző ecsetre van szüksége. Legnagyobb...

Részletek

Kapcsolatápolás a vendégkörünkkel

2020-04-03

A jelenlegi vírus helyzetre való tekintettel a legtöbb műkörmös szalon bezárt, védve...

Részletek