Franciázni? Cool!

2016-10-07

Avagy a francia körmök sikersztorija, kezdetektől napjainkig.

Ezeréve hódít a francia köröm; az igazi, megunhatatlan klasszikus, amit minden nő „viselt” már, aki legalább egyszer műkörmökkel lépe tt ki eg y körömszalonból. Hiszen ez az, ami tényleg minden ruhához, alkalomhoz, évszakhoz passzol. De hogy is kezdődött? Milyen anyagokk al építettük valaha, még a „nagy bumm ” idejében … És hov á fejlődtek napjainkig „legjobb barátaink ”, az építő zselék.

Egyszer volt, hol nem volt…

Az első francia körmök még körömágyhosszabbítás nélkül készültek; Builder Pink I. zselével lehetett életet adni a körömágynak, az Xtreme Pink színnel pedig elfedhettük az apróbb köröm hibákat. Ebben az időben még nem volt arra lehetőség, hogy a körömágy méretén és formáján változtassunk. A természetes köröm adta a mosolyvonal ívét, azaz a természetes köröm mosolyvonal ívéhez igazították az épített köröm mosolyvonalát. Emiatt bizonyos körömformák esetén a végeredmény nem volt annyira elegáns, hiszen példának okáért egy rövidebb körömágyhoz mérve aránytalanul hosszú volt a fehér francia vég.

„Fehér-evolúció”

Kezdetben a natúrabb fehér körmökért rajongtak a vendégek. Nem sokkal később azonban divatba jött a vakító fehér vég, amit erősebb pigmentáltságú anyagokkal értek el, úgymint Xtreme White és Builder White II. Az előbbi melegebb fehér színű, sűrűbb anyag, utóbbi pedig hidegebb árnyalatú, közepes sűrűségű, illetve különlegessége, hogy felülete kötés közben az UV lámpában szépen kiegyenlítődik. 

A körömágyhosszabbítás forradalma 

A francia körmök forradalmát a körömágyhosszabbítás jelentette, melynek első hírnöke a hagyományos Cover Pink. Ez azóta is nagyon népszerű anyagnak számít, hiszen a legtöbb vendég körömágy színéhez tökéletesen passzol. A mai napig bestseller; minden fiókban megtalálható, hiszen ha körömágyhosszabbításról van szó, akkor az esetek nagy részében ehhez bátran nyúlhat a szakember. Az új anyag, azaz a Cover Pink lehetővé tette, hogy a körömágyat olyan formájúra és hosszúságúra növeljük, hogy a végeredmény arányos, elegáns és kifinomult köröm legyen.

A „hajlító-mester”

A körmök kecsességét tovább fokozni a hajlítás technikájával lehetett. Ehhez született meg a Titanium zselé, ami emellett tökéletesen összetartja magát, hála egy szupertitkos összetevőnek. Önterülő, így nagyon könnyű eloszlatni a felszínen, mégis kiválóan megtartja a felépített formát, ami gyors és pontos munkát tesz lehetővé.

Sűrűbb anyagok; meg jelentek a Rocky-k

A körömépítés technikájának fejlődésével megjelentek a sűrűbb anyagok, úgymint a Rocky Cover LightGel és a Rocky Cover HardGel. Ezek az anyaguk már a debütálásuk pillanatában nagy kedvencek lettek. A Rocky Cover LightGel színe gyakorlatilag minden körömágyszínnel harmonizál, az állaga pedig pontosabb munkát eredményez.

A körömágymagasítás technikája

Időközben kialakult a körömágymagasítás technikája: a körömépítés első szakaszában kiépítjük a körömágy végleges magasságát, ami lehetőséget ad arra, hogy megreszeljük a mosolyvonalat. Így soha nem látott élességű és tisztaságú mosolyvonalat alakíthatunk ki. Időközben a Builder Pink I. új funkciót kapott: körömágymagasítás esetén élettel telivé varázsolja a körömágyat.

Töltés eg y lépésben

Egy szépen kidolgozott francia körömnél a Cover Pink tökéletes takarást ad, innentől kezdve nem látszik, hogy a francia vég lenőtt. Körülbelül 3 hét elteltével, ezeket a körmöket be lehet tölteni, és még utána is hosszú ideig viselheti őket a vendég. Ennél a munkafolyamatnál, viszont szükség volt egy olyan anyagra, amivel a körmök tövét egy lépésben be tudjuk tölteni. Így születtek meg a Cover Refill anyagok.

Álom -töltés: Cover Refill anyagokkal

A Cover Refill anyagokkal a töltés egy álom, mivel ezek félig fednek, azaz pont annyira fedik el a körömágy tövét, hogy tökéletes átmenetet lehessen kialakítani a köröm tövétől az előzőleg elkészített körömágyhosszabbításig. A Cover Refill egy világosabb árnyalatú, közepesen lágy anyag. Közvetlenül a megjelenése után igény merült fel a sűrűbb változatára is, így megszületett a Cover Refill Hard. (A kétféle, eltérő sűrűségű anyag lehetővé tette, hogy évszakokhoz hangoljuk a szalonmunkát: nyáron, amikor picit lágyulnak az anyagok, a Cover Refill Hard-dal érdemes dolgozni, télen pedig, amikor a hűvös miatt sűrűbbé válnak, a Cover Refill-t javasoljuk.) Nyárra emellett, a barnább bőrű vendégeknek megjelent a sűrű verzióból készült sötétebb változat, a Cover Refill Hard Tan, ami tökéletesen passzol a nyári bőrszínhez.

„Nem lehetne mégis inkább színe s szabadszéllel?”

Ezek az anyagok a körömágymagasítás mellett kiválóan alkalmasak teljes köröm építésére is. Ugyanakkor, ha „menet közben” mégis meggondolná magát a vendég és színes vagy fehér szabadszélű körmöt szeretne, akkor sem kell a hajunkat tépni: fixálásmentes, egy rétegben is tökéletesen fedő Royal Gel színekkel csak húzzuk ki a szabadszélt és kész.

Újdonság: csökkentett hőképződésű COOL zselé

A technikák folyamatos finomítása mellett egyetlen dolog mégis állandó, a hajlítás. A legújabb generációs clear építő zselé, azaz a COOL zselé tökéletesen hajlítható, egyedülálló tulajdonsága a low heating – csökkentett hőképződésű – formula, ami annyit jelent, nem éget. Emellett egyáltalán nem sárgul, szupererős, mégis reszelhető anyag, szalonmunkához optimalizált sűrűséggel.

Tovább bővül a COOL család…

Forradalmi újítás, az egyedülálló fejlesztésű COOL REMOVE Builder Gel építő zselé család. Az anyag különlegessége abban rejlik, hogy nem égető COOL formulájú, leoldható REMOVE verzió, ennek ellenére pedig rugalmas és tartós. Az anyag négy francia színben érhető el: A Clear átlátszó, víztiszta építőzselé optikai élénkítővel. A Cover Fill körömágymagasításhoz és töltéshez fejlesztett, a lenövés eltüntetéséhez optimális fél-fedő képességgel. Egyúttal teljes köröm építéséhez is kiváló. A Cover Pink a legnépszerűbb színű és fedőképességű Cover Pink építő zselé oldható, COOL verziója. A White pedig erőteljes, hófehér színű, tökéletesen fedő zselé. Ha ezzel a négy anyaggal építed meg a francia körmöt, akkor – tádááámm – teljes egészében leoldható (amennyiben Easy Off Top Gel-lel feded). Franciázz velü(n)k! :)

Kapcsolódó Friss műköröm hírek

MEGJELENT! 2024/25 NAGYKATALÓGUS

2024-03-03

MEGJELENT a Crystal Nails 2024/25 Nagykatalógus! Az összes elérhető Crystal Nails...

Részletek

MEGJELENT! CRYSTAL NAILS OKTATÁSI KÉZIKÖNYV 2024 TAVASZ

2024-03-03

Lapozz bele a Crystal Nails 2024 TAVASZ Online Oktatási kézikönyvbe és fedezd fel...

Részletek

MEGJELENT! 2024 TAVASZ/NYÁR katalógus

2024-03-03

Merülj el velünk az tavaszi-nyári szezon csodás trendszíneiben! Várnak a vadonatúj...

Részletek