2011 Düsseldorf Világbajnokság - 1. Kovács Gabó

2011-03-20

Vasárnap Düsszeldorfban megszületett Magyarország eddigi legnagyobb porcelános körömépítő győzelme, Kovács Gabó megnyerte a világversenyt.

zselében már sikerült korábban is bizonyítanunk; a Crystal Nails-es versenyzők a tavalyi londoni Olimpia zselés számait sorra nyerték, Malekné Vigh Mari pedig Zselés Világbajnok lett Düsszeldorfban a Crystal Nails-el. A porcelános versenyeken viszont most először sikerült a legnagyobb címet elhozni; nem is akárki elől: Gabó a versenyen az USA ma legnagyobb bajnokát, Lynn Lammers-t győzte le nagy fölénnyel (Lynn most az USA Top 1 versenyzője, megelőzve a korábbi sokszoros Világbajnokot Trang Nguyent). Gabó eredménye rendkívül magas nemzetközi elismerést és presztízst hozott minden Crystal Nails-el versenyző és dolgozó magyar körmösnek. Most nagyon boldogok vagyunk mindannyian és ezúton is szívből gratulálunk Gabó Világbajnokunknak! GABÓVAL TE IS TALÁLKOZHATSZ ÁPRILIS 3-ÁN A KÖRÖMHAJÓN! Ünnepeljünk együtt!

Egyperces interjú: Hogy készültél fel? Valójában magára a Világbajnokságra külön nem készültem. A szeptemberi londoni Olimpiára nyáron kezdtem el a felkészülést, utána hamarosan Finnországban is elindultam az Olimpián, majd decemberben következett a Magyar Bajnokság, ahol porcelán és zselé technikában egyaránt indultam. A porcelán kategóriában első helyezést értem el, mellyel kvalifikáltam magam a Düsseldorfban megrendezett Világbajnokságra. Mivel ezek a versenyek elég közel voltak egymáshoz, a londoni Olimpiára való felkészülés után már csak az aktuális versenykiírásokhoz finomítottam a technikámat.

Gondoltad volna valaha, hogy sikerül megnyerned a versenyt? Nem gondoltam volna, hogy megnyerhetem a versenyt. Mivel porcelán kategóriában nyertem meg a kvalifikációs versenyt, így porcelán technikában kellett indulnom a Világbajnokságon is. Mivel a VB-re a világ minden tájáról a nemzetközi bajnokok kvalifikálják magukat, így a mezőny nagyon szoros volt. Oroszország, Japán, Taiwan, Litvánia, Lettország, Ukrajna, USA nemzeti bajnokai nagyon erős ellenfelek voltak porcelán kategóriában, ahol összesen 25-en indultunk.

Az Olimpia és a Világbajnokság megnyerése után mik a jövőbeli terveid? Rögtön az eredményhirdetést követően elkezdtek záporozni a felkérések a Crystal Nails külföldi disztribútoraitól. Mivel 23 ilyen külföldi Crystal Nails partner van, egyelőre az ő világukat fogom bejárni :)

Kapcsolódó Műkörmös versenysikerek