Tiszta eszköz, nyugodt vendég

2022-01-25

Bizonyára te is emlékszel arra az okj-s tanórádra, amikor a fertőtlenítésről tanultál.

Nos, ez az egyik alapja a biztonságos szolgáltatás elvégzésének, így magától érthetődik, hogy ez a téma merül fel talán a leggyakrabban, ha különféle kórokozók elleni védelemről esik szó. A helyes fertőtlenítési eljárást azonban egy igen komoly teendő előzi meg, ami nem más, mint a tisztítás.

Ha belegondolsz, hogy a hozzád érkező vendégeddel is ez az első feladatod, talán nem is annyira kellene, hogy furcsán érintsen a téma. Ha a vendég a fertőlenítés előtt meg kell, hogy mossa  kezét, s ez így a helyes, akkor neked a szolgáltatás megkezdése előtt ugyancsak meg kell tisztítanod az eszközeidet. Pontosan úgy, ahogy ezt talán neked még nem magyarázta el senki.

Egy kézápoló vagy műkörömépítő szolgáltatás nem kezdődhet meg koszos, poros reszelőkkel és frézerekkel, anyagmaradványos portalanítókefével, még ha ez a szakma a porképződésről is szól. Nem hivatkozhatsz a vendéged előtt arra a kosz és por miatt az asztalodon, hogy ez egy ilyen szakma. Nem, ez nem kell, hogy ilyen szakma legyen. 

Ezért hihetetlenül fontos, hogy a reszelőid, a frézereid, a fém eszközeid és a portalanítód legyen tiszta, mielőtt azokat a tanult helyes eljárás szerint lefertőtleníted. Ugyanis a fertőtlenítés, ha azt nem előzi meg tisztítás, bizony szinte semmit sem ér. Bár azok a kórokozók, amik ellen élénk harcot folytatunk a körmös asztalunknál, szabad szemmel nem láthatók, de mégis ott vannak az eszközeinken. Így egy tökéletesen tisztának látszó, de használt fém eszközön is ott van mindaz a hámtörmelék egyéb kórokozókkal, amit egyáltalán nem szeretnénk más vendégre átvinni. (Hidd el, ő sem szeretné.) Az anyagmaradvánnyal eltömődött frézer és reszelő nem hatékony, ezért leginkább ezekre az eszközökre kell kiemelt hangsúlyt feketetned a tisztítás témakörében. Használj tisztítható reszelőt, vagy válts sűrűn eldobható reszelőt- bár ez utóbbi nem kimondottan gazdaságos eljárás.  A frézereidet fertőtlenítés előtt tisztítsd meg a  fizikai szennyeződésektől. Erre a célra a legalkalmasabb az ultrahangos eszköztisztító, ami szinte újjá varázsolja a megtisztult eszközeidet. Nagyon fontos, hogy az ultrahangos gép tisztítóidejének lejárta után azonnal szedj ki mindent a vízből és töröld szárazra. Maga a fertőtlenítő eljárás csakis ezután következhet.

Ez az egyedüli módja annak, hogy az egyik vendég körméről ne vigyél át semmilyen kórokozót a másik vendég körmére. Ugyanis - mint cikkünk elejért írtuk - a fertőtlenítés nem tisztítás és a tisztítás nem fertőtlenítés. A tisztítási eljárás az első, majd a fertőtlenítési protokoll a második, s csak így, egymás utánjában alkalmazva vagy védett az eszközökkel továbbvihető kórokozók ellen. Ezt az alapos megelőző procedúrát a vendégeid is értékelni fogják, hiszen mindez az ő biztonságuk érdekében történik.

 

Kapcsolódó Class Of Crystal Nails

Melyik ecsetet válasszam?

2021-11-22

Egy műkörömépítőnek munkája során rengeteg különböző ecsetre van szüksége. Legnagyobb...

Részletek

Hogyan igazodjunk el az erősítő Base Gel-ek világában?

2021-09-13

Akit régóta a szakmában van már, tudja, hogy az elmúlt évek során teljesen átalakult a...

Részletek

Kapcsolatápolás a vendégkörünkkel

2020-04-03

A jelenlegi vírus helyzetre való tekintettel a legtöbb műkörmös szalon bezárt, védve...

Részletek