Körömágy elemelkedés (Onycholysis) a műkörmös asztalnál

2020-01-21

Látványában szinte minden kezdő műkörmöst megtéveszt a diagnosztizálás során a körömágytól elemelkedett természetes körömlemez.

 

A szabadszél felé szabálytalan tapadású körömlemezt jobbára a hasonló, de mégsem ugyanolyan tünetekkel bíró gombás fertőzéssel tévesztik össze. Ez esetben viszont a keratin réteg alatt nincs törmelék, nincs jellegzetes szag és a felvállt körömlemez rész nem sárgább, hanem ugyanolyan színű, mint egy egészséges lenőtt szabadszél, semmilyen fájdalom érzet nem kiséri. 

A körömágy elemelkedésének számtalan egészségügyi ok (leggyakrabban például psoriasis) mellett bizonyos esetben lehet oka a helytelenül megépített műköröm is.

Az Onycholosis, azaz a körömlemez körömágytól való elválásának okát néhány visszakövethető esetben irritáció, azaz fizikai vagy vegyi behatás okozhatja. A fizikai okok között keresendő például a tartós nyomásnak, vagy a nem tartós, de hirtelen nagy erejű nyomásnak kitett körömlemez.

Oka lehet még a túlzott reszelés által elvékonyodott körömlemezre nagy mennyiségben felvitt zselé kötése során képződő magas hő is. Oka lehet továbbá egy indokolatlanul erőteljesen meghajlított épített köröm is. A vegyi okok között lehet bizonyos gyógyszerek mellékhatása, bizonyos tisztítószerekkel való tartós érintkezés is.

A Onycholosisos körömlemez fogékonyabb minden fertőzésre, így annak diagnosztizálása után azonnal tanácsoljuk a vendégünket bőrgyógyászhoz, aki megkezdi a helyreállításos terápiát. Hívjuk fel a vendégünk figyelmét arra, hogy az elemelkedett körömlemez alá befolyt nedvesség gyors táptalaja a fertőzéseknek, semmiképpen ne halogassa a köröm gyógyíttatását.

 

Kapcsolódó Class Of Crystal Nails

Tiszta eszköz, nyugodt vendég

2022-01-25

Bizonyára te is emlékszel arra az okj-s tanórádra, amikor a fertőtlenítésről tanultál.

Részletek

Melyik ecsetet válasszam?

2021-11-22

Egy műkörömépítőnek munkája során rengeteg különböző ecsetre van szüksége. Legnagyobb...

Részletek

Hogyan igazodjunk el az erősítő Base Gel-ek világában?

2021-09-13

Akit régóta a szakmában van már, tudja, hogy az elmúlt évek során teljesen átalakult a...

Részletek