Portalanítás

A műkörmös szakma innovációjával egyidejűleg előtérbe került az egyre körültekintőbb és aprólékosabb előkészítési eljárás. Emiatt az egyes újszerű munkafázisoknál mind finomabb por keletkezik, ami bár szemmel jól látható, de sokan mégsem tulajdonítanak kellő figyelmet a portalanításnak.

Hibás feltételezés az, hogy egy műkörmösnek elég egyetlen típusú portalanító kefe a poros felületek portalanításához. Ha a téves berögződéshez társul egy rosszul megválasztott portalanító kefe, máris visszatérő kurdarc sorozatokra van ítélve a kezünkből kiadott munka. Számtalan meg nem fejtett levegősödés vagy anyagfelválás oka a rossz és elégtelen portalanítás.
A műkörmös szakma alapvetően poros, de sem a műkörmösnek, sem pedig a vendégnek nem kell annak lennie egy-egy elkészült munka során. A legelső dolgunk a por elleni küzdelemben egy porelszívó beszerzése. Ez lehet asztali, esetleg több ventillátoros, vagy az asztalunk lapjába szerelhető. Mindkét verzió megfelelő lehet, itt csakis a körülményeid segítenek a döntésben, hogy melyiket választod. A legkiválóbb, akár különféle színnel dizájnolt kéztámaszos, bőr borítású elszívók nem csak elegánsak, de két funkciót is betöltenek egyszerre: elszívó és kéztámasz is egyben.

Ne feledd a porzsák rendszeres ürítését, szükség szerinti cseréjét, ugyanis ha ezt elmulasztod, gyakorlatilag olyan, mintha nem is lenne elszívód. Porelszívó nélkül ezt a szakmát nem lehet hosszú távon jól végezni, még akkor sem, ha maszkot használsz. A vendéged is szívesebben ül le egy olyan műkörmöshöz, ahonnan nem fülig poros ruhában kell távoznia.
Az anyageltávolítás során képződő por egy része az elszívódban landol, de a köröm felületéről a legapróbb porszemcséket is el kell távolítanod a sikeres előkészítés és tapadás érdekében. A körömpor szemcséi különböző nagyságúak, ezért maradéktalanul egyetlen kefével szinte lehetetlen eltávolítani a bőrredőkből. A kézi kefe után használjunk gépi portalanító fejet is, ami szintén kétfunkciós. Egyrészt tisztíthatod vele a karbid fejeid barázdái közül az anyagmaradványokat, másrészt a bőrredők alól kis fordulaton használva remekül eltávolítja a port. Ezt követően a maradék mikroport az erre a célra kifejlesztett Cleanser Pad-del töröljük le. Végezzük a törlést körültekintően, alaposan a sáncokban.

A kész felület a portalanító törlés után teljesen száraz, zsírmentes és portalan képet kell, hogy mutasson. A tökéletes portalanításhoz egy precíz műkörmösnek több eszköze is van, anyagtípustól és eltávolító fejtől függően. Az igazán finom port a gyémántfejek képezik, így a kifogástalan előkészítés manapság nem megoldhatóak különféle portalanító kefék, fejek és törlőkendők nélkül.

Kapcsolódó Szakcikkek, publikációk

Feltankoltál?

Az év végi hajrá küszöbén teljesen jogos a címben feltett kérdés. Az utolsó lehetőséged...

Részletek

A hagyomány folytatódik a legújabb trendekkel – Crystal Nails Körömtábor Fekete Zsuzsival

2018-07-02

Szeptemberben a Crystal Nails ismét megrendezi a szakma egyik legrangosabb eseményét, a...

Részletek