Most tartsd meg a vendégeidet!

2019-08-12

A nyári szezon utolsó harmadában még remek lehetőséged van arra, hogy az állandó vendégeid számát megnöveld. Vedd fontolóra ezt, ugyanis erre legközelebb csak a karácsonyi szezonban lesz lehetőséged.

 

Lássunk egy csepp műkörmös - marketinget annak érdekében, hogy hogyan tudsz átjáró vendégből állandó vendéget tudni magadnak.

Először is, fontos tudnod, hogy a műkörmösök bevétele elég nehezen tervezhető, pontosan szinte soha, ugyanis egy vendég vagy jön, vagy nem. Sajon előfordul az is, hogy nem. Tehát az a bevétel máris kiesik. Tervezni viszont csakis állandó, többnyire kiszámítható jövedelemmel lehet, ellenkező esetben csak dolgozol és élsz egyik napról a másikra, anélkül, hogy anyagilag gyarapodnál.

Gyarapodni viszont állandó vendégkörből származó állandó bevételből lehet. Egy jó műkörmösnél a vendégkör általában a havi vendégszám 8 százaléka, a többi átjáró vagy betérő vendég. A számodra szimpatikus betérő vendégből viszont úgy lehet állandó, ha magadnál tartod őket. Pluszt adsz nekik szolgáltatásban, kedvességben és ellátásban.

Kezdjük a szolgáltatásbeli plusszokkal: adhatsz neki kedvezményt, ha marad év végéig. Egy kis kártya, amit ha felmutat, máris tudod, hogy x százalék kedvezmény jár neki, mert új vendégként év végéig biztosan hozzád fog járni. Adhatsz neki "marasztaló" plusz szolgáltatást, például krémezést, vagy esetleg paraffinos kézápolást. Adhatsz neki vendéghozó kedvezményt is, miszerint ha általa egy új vendég jön hozzád, akkor neki x százalékkal olcsóbban végzed el az általa kért szolgáltatást.

A kedvességbeli és ellátásbeli plusz alapvetően is járna, de például így nyáridőn kínáld szívesen a szolgáltatás alatt ideje alatt hideg ásványvízzel, esetleg ingyenes kávéval. Adhatsz a marasztalandó vendégednek apró termékmintát, melyet otthon a kézápolásában hasznosíthat, de néha az is külön kedvességnek számít, ha az általa kedvelt zenét hallgathatja. Ha elég ügyes vagy, ráadásul szakmailag felkészült és kedves, akkor a nyár utolsó pár hete is kihasználható az átjáró és betérő vendégek állandósult marasztalására, amit a következő hónapban már a bevételedben is elégedetten fogsz tapasztalni.

 

Kapcsolódó Class Of Crystal Nails

Tiszta eszköz, nyugodt vendég

2022-01-25

Bizonyára te is emlékszel arra az okj-s tanórádra, amikor a fertőtlenítésről tanultál.

Részletek

Melyik ecsetet válasszam?

2021-11-22

Egy műkörömépítőnek munkája során rengeteg különböző ecsetre van szüksége. Legnagyobb...

Részletek

Hogyan igazodjunk el az erősítő Base Gel-ek világában?

2021-09-13

Akit régóta a szakmában van már, tudja, hogy az elmúlt évek során teljesen átalakult a...

Részletek