13+1 Crystal Nails tipp a forró nyári napokra!

Ha nyáron a hőmérséklet higanyszála 30°C fölé kúszna (márpedig az elmúlt évek forró évszakait nézve erre minden esély megvan), nemcsak a megfelelő mennyiségű folyadékpótlásra, bőrünk és szemünk védelmére kell odafigyelni, hanem bizony a kedvenc Crystal Nails alapanyagainkra is.

1. Néhány színező pigment a kémia és a fizika törvényei szerint tartós és erős UV fény hatására változtatja a színét. Ha azonban ezeken változtatnánk, akkor egyes színek nem lennének ilyen élénkek. (Természetesen a nagyon fakulós színeket eleve kizárjuk.) Ha a vendéged egész álló nap a medence vagy a tenger partján napozik, a körme színe bizony fakulni fog. Tehát, ha a vendéged ilyen panasszal érkezik vissza, nyugtasd meg, nem az anyag rossz: a napon felejtett ruhák is veszítenek a színükből az erős napfény hatására. Erre már a köröm elkészültekor érdemes felhívni a figyelmét.

2. A Crystal Nails fedőzseléi tartalmaznak UV szűrőt, mely a színek fakulását csökkenti.

3. Használj sűrűbb építő zseléket, hiszen a nagy melegben minden anyag az átlagnál lágyabbá válik.

4. A nagy melegben az építő zselék a megszokott kötési hőmérsékletnél magasabb hőfokon köthetnek, mely vendégednek nem kevés kellemetlenséggel jár. Nyáron érdemes alacsony hőképződésű formulával ellátott anyagot használni, mint például a Gelly Cover Pink Builder Gel-t, Cool zselét, vagy a Cool Remove építő zselé család tagjait. Ebben az esetben is érdemes szakaszos köttetést alkalmazni, mert nem tudhatod előre mennyire lesz érzékeny a kötési hőre vendéged, hiszen ez egyénenként változik. 3-5 másodpercenként vetesd ki a kezet a lámpából, vagy 5 mp lámpa után csak szórt fényben köttesse vendéged a kezét további 20 másodpercig.

5. Ha porcelánnal dolgozol, használj lassabb kötésű anyagokat és ügyelj arra, hogy a Likvid hőmérséklete se legyen túl magas, mert az túlzottan gyors kötést eredményezhet. A dupla falú likvid tartó segít egyenletes hőmérsékleten tartani a folyadékot. Meleg és párás környezetben (például fodrászatban) köt a porcelán a leggyorsabban, próbáld ezeket a körülményeket figyelembe venni.

6. Használj körömágy hosszabbításhoz szupersűrű Gelly Cover Pink Builder Gel-t, vagy Rock Cover Light Gel-t, körömágy magasításhoz extra sűrű Pink Builder Hard Gel-t.

7. A nyári hónapokban a Gelly Cover Pink Builder Gel használatát javasoljuk: nagyon könnyedén kialakítható vele a köröm felülete, nem folyik el és kevesebb hőleadással köt. Extrém körülmények között természetesen a Gelly Cover Pink Builder Gel is lágyul kissé, két vendég között 10-10 percre be lehet tenni a hűtőbe.

8. Jó megoldás nyáron még az Xtreme Fusion AcrylGel használata! Még a melegben is hosszasan formázható, nem folyik be a sáncokba, és nem okoz égető érzést, csak minimális melegséget érezhet még a legérzékenyebb vendég is. Porcelános és zselés körmösöknek is hatalmas segítség lehet a nyári hónapokban.

9. Érdemes sűrűbb fényzselére váltani. Kifejezetten nyárra ajánljuk a Top Seal-t, ami meleg hatására kissé meglágyul, így tökéletes állagú lesz!

10. Zselés tégelyeid, üvegeid mindig tartsd zárva és tisztán – a tégely menetére ne kerüljön zselé, mert az a napfény, de még a beszűrődő/visszaverődő fény hatására is összeköt a kupakkal. A legjobb, ha zárható fiókban vagy szekrényben tárold őket. Ha ezzel a problémával sűrűn találkozol, érdemes a szalon nyílászáróira UV védő fóliát rakatni.

11. Bátrabban használd a Spray Prep-et vízelvonó hatása miatt, így sablonod is jobban fog tapadni izzadós kézen is.

12. Mivel az anyagok a nagy melegben lágyabbak, ügyelj arra, hogy a zselé, géllakk ne folyjon be a sáncokba. A C-ívet ajánlott két réteggel kialakítani, így biztos a helyén marad.

13. Hosszabb időn keresztül ne tárold hűtőben a zseléid, válassz inkább olyan helyet a szalonodban, ahol hűvösebb a hőmérséklet. Ha mégis nagyon meglágyult az anyag, rövid időre, míg visszanyeri eredeti állagát, beteheted a hűtőbe, de ha nagyon megdermed, pár órán keresztül nem fogsz tudni dolgozni vele.

+1 Nyáron nem csak a vendégek, a körmösök is megérdemelt szabadságukat töltik, így előfordul, hogy néhány vendéged nem a megszokott idő után tér vissza hozzád, hanem csúsztatni kell az időpontján akár egy hetet is. Használd zselés köröm és géllakk alá egyaránt a Compact Base Gel-t, mert ezzel az anyaggal a lehető legerősebb tapadást érheted el, és a géllakkos körmöknek extra tartósságot ad, így vendéged könnyedén „átvészeli” az extra napokat.

 

Kapcsolódó Class Of Crystal Nails

Tiszta eszköz, nyugodt vendég

2022-01-25

Bizonyára te is emlékszel arra az okj-s tanórádra, amikor a fertőtlenítésről tanultál.

Részletek

Melyik ecsetet válasszam?

2021-11-22

Egy műkörömépítőnek munkája során rengeteg különböző ecsetre van szüksége. Legnagyobb...

Részletek

Hogyan igazodjunk el az erősítő Base Gel-ek világában?

2021-09-13

Akit régóta a szakmában van már, tudja, hogy az elmúlt évek során teljesen átalakult a...

Részletek