NAIL ART TERMÉKEK A SZALONKÖRMÖS LEGJOBB BARÁTAI

2019-05-07

Manapság nem könnyű kiigazodni a különböző ragyogó-csillogó, színes Nail Art termékek között, végtelen lehetőséget rejtenek. Minden szezonban jön egy új divat, ami nagy népszerűségnek örvend. Sokszor még a tapasztalt szakemberek is belezavarodnak a technikákba, és felmerül az örökös kérdés: “de hogyan használjam?” Erről készítettünk számotokra egy rövid áttekintést:

Beépítendő körömdíszek azok, melyek nehezebbek, vastagabbak, nem fekszenek fel a köröm felületére – flitterek, zúzott fóliák, tört kagyló, stb. Különösen divatos körömdíszítés a Nailfetti, Rombusz flitter, 3D rombusz flitter. Ezek használata a következő: készítsük el az alapot a szokott módon (tipp: az alapréteg erősített köröm esetében legyen vékony, így a díszített körmök összességében nem lesznek vastagabbak a többi körömnél). Compact Base Gel Clear-t vagy Gem Glue Gel-t kenjünk fel vékonyan a felületre, melybe nyomkodjuk bele a díszeket. Kötés után felviszünk ismét egy réteget, de úgy, hogy egyrészt figyelünk, hogy a díszek mindenhol be legyenek fedve, másrészt pedig szép ívet alkossunk a felületen az anyaggal, hiszen a flitterek annál szebben csillognak majd. Ezt a réteget kötés után már fényzselézzük.

Fényzselével borítandó díszekből rengeteg féle van. Itt felület szerint tudjuk rendezni őket: ragacsos felületbe (szín, vagy egy kikötött áttetsző anyag) dolgozzuk bele a sellőporokat, és a Platinum fóliákat. Matt felületen festünk akril és akvarell díszítéseket, illetve matt alapra nyomdázunk. Szintén mattítjuk és Savmentes primerrel bekenjük az alapot, ha valamely vizes matricát szeretnénk felhasználni: Teli, decoupage, fólia hatású, vagy a színező alapmatricát. Mindezekben egy a közös: a díszítést az alap és színek felvitele után egy, vagy esetenként két réteg fényzselével borítjuk és alá helyezzük el.

Fényes, száraz felületre dolgozunk minden öntapadós matricával: Jewel sticker, Elasticker, Holo, Mirror Nal Art Sticker-rel is. Ez azt jelenti, hogy két réteg fényzselé közé helyezzük őket. Befedéskor különösen ügyeljünk a szélekre! A Jewel sticker & Elasticker rugalmas anyagának köszönhetően kiválóan felfekszik a felületre, és az Elasticker sem véletlen kapta a nevét: kissé nyújtható, mely még könnyebb felragasztást biztosít.

Fényes, kb 80%-ban, nagyjából 20 mp-ig köttetett fixálásmentes fényzselé felületébe dolgozzuk bele a ChroMirror porokat és a Crystal Flake-eket. Nagyon fontos! Miután beledörzsöltük a felületbe, reszeljük át a köröm élét, vékonyan vonjuk be Savmentes primerrel a por felületét és utána zárjuk két réteg fényzselével a felületet és az éleket egyaránt.

Fényzselé fölé, valamely anyagba köttetve használjuk a következő anyagokat, díszeket: sellőport általában Royal zselébe szórjuk Sugar effektként. Gem Glue Gel-be szórjuk, nyomkodjuk a Cukorport, a Swarovski köveket, Swarovski Pixie-t, a körömékszereket, és a szórógyöngyöket is. Érdemes fém szórógyöngyöt használni, mely hetekig megőrzi színét, és nem kopik meg.

Írta: Méhész Alexandra

Kapcsolódó Class Of Crystal Nails

Tiszta eszköz, nyugodt vendég

2022-01-25

Bizonyára te is emlékszel arra az okj-s tanórádra, amikor a fertőtlenítésről tanultál.

Részletek

Melyik ecsetet válasszam?

2021-11-22

Egy műkörömépítőnek munkája során rengeteg különböző ecsetre van szüksége. Legnagyobb...

Részletek

Hogyan igazodjunk el az erősítő Base Gel-ek világában?

2021-09-13

Akit régóta a szakmában van már, tudja, hogy az elmúlt évek során teljesen átalakult a...

Részletek